Qui som

Home / Qui som

L’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM) és una organització sense ànim de lucre, constituïda al novembre de l’any 1994. Representa a una gran part del col·lectiu de les persones diagnosticades amb Esclerosi Múltiple.

Actualment, l’Associació té prop de 447 socis, 312 d’elles són persones amb Esclerosi Múltiple i la resta, amics, familiars i col·laboradors tant de l’àmbit sociosanitari com empreses privades.

En ABDEM treballem a favor de les persones diagnosticades amb Esclerosi Múltiple i altres patologies neurològiques similars, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

També invertim grans esforços a sensibilitzar a la nostra comunitat sobre les conseqüències físiques i psicosocials a les quals s’enfronten cada dia i a les necessitats d’atenció que precisen.

MISSIÓ

La nostra missió és contribuir a millorar la qualitat de vida i promoure l’autonomia de les persones amb Esclerosi Múltiple i altres malalties neurodegeneratives, i de les seves famílies, ajudant a satisfer les seves necessitats des d’una perspectiva global i integral, sensibilitzant a la nostra comunitat sobre les conseqüències físiques i psicosocials de la malaltia, i defensant el seu dret a viure una vida el més plena i normalitzada possible.

VISIÓ

La nostra visió: ser reconeguts com l’entitat que més contribueix a les Illes Balears al fet que totes les persones amb Esclerosi Múltiple i altres malalties neurodegeneratives tinguin la millor qualitat de vida possible. Això ho aconseguirem vetllant pels seus drets, col·laborant amb altres entitats i les institucions públiques, sensibilitzant sobre les conseqüències de la malaltia, oferint serveis de qualitat per a promoure l’autonomia personal i prevenir la dependència, i promovent la innovació i la recerca.

VALORS

Els nostres valors:

  • Implicació i compromis: en la millora de la qualitat de vida de les persones amb Esclerosis.
  • Solidaritat: amb les persones amb esclerosi múltiple més desfavorides.
  • Transparència: actuar sempre en el més estricte compliment de la llei, sent independent, transparent i fiscalizable en totes les activitats.
  • Innovació: oferir les millors solucions a l’entorn canviant en el qual treballem i a les canviants necessitats i aspiracions de les persones amb EM. (esclerosi múltiple). Per això promovem la formació tècnica i la recerca científica.
  • Cooperació: amb altres organitzacions que comparteixen el nostre repte de lluitar contra l’esclerosi múltiple, i contra la discapacitat en general. També amb les entitats que ens puguin secundar per a aconseguir la nostra missió.
  • Participació: activa de les persones amb esclerosi múltiple i de les seves famílies en les activitats i la gestió de ABDEM. També de la nostra comunitat en general a través d’activitats de sensibilització.
  • Centrat en les necessitats de les persones: promoure la igualtat d’oportunitats i l’autonomia personal, oferint una atenció especialitzada, integral, global i interdisciplinària, sent pròxims i respectuosos amb el dret a l’autodeterminació de les persones.

 

La política de l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM) està encaminada a millorar la qualitat de vida de les persones amb Esclerosi Múltiple i altres malalties neurològiques, i de les seves famílies, satisfent les seves necessitats i expectatives a través de la bona pràctica professional.

La direcció, dins del marc de la legislació vigent, es compromet a orientar l’organització a la millora contínua i complir amb els requisits legals i amb els dels seus clients.